Aile İçi Şiddet: ABD’li Komiser Mark WYNN
4 Nisan 2016
İKADDER ve GİKAP’ın işbirliği ile yürütülen ve her ay farklı bir konu başlığı ile seminerlerine katıldığımız Öncü Kadınlar Öncü STK’lar Projesi, bu ay 4 Nisan 2016 tarihinde “Aile İçi Şiddet ve Cinsel Şiddetin Önlenmesi, Kadına Şiddet, Etkili Soruşturma, Toplumsal İşbirliği ve Müdahale” konulu başlıkla sürdürüldü.
Konuşmacı, “Aile İçi Şiddet Birimi”nde uzun yıllar hizmet veren Mark Wynn, 1995 Adaletin Geliştirilmesi Ulusal Ödülü ve 1998 yılın Nashville’lisi Ödülü’nün de aralarında bulunduğu 51 ödül ve sertifika ile 121 takdir belgesine sahiptir. Amerika Polis Teşkilatında 21 yıldır görev yapmakta olan komiser, aile içi şiddet konusunda ABD’deki uygulamaları ve kendi kişisel, profesyonel deneyimlerini bizlerle paylaştı.
Şiddetin bir seçim olduğu ve erkek temelli şiddet eğilimlerinde sorunun yine erkekler tarafından toplum destekli çözülebileceğini, kadınların ancak bu desteğe ortak olabileceklerini önemle belirtmiştir. Aile içi şiddeti engelleyici eğitim çalışmalarıyla, çözüme yaklaşabileceğimizi ifade eden Wynn, temel çözüm olarak; çocuklara küçük yaşlardan itibaren şiddetin problematik yanını öğretip onlara konu hakkında bilinçlendirme çalışmaları yapmayı önermiştir.Seminerin soru cevap kısmını Mark Wynn, cinsel şiddet ve aile içi şiddet konularıyla ilgili bir kadın sığınma evi yöneticisi olan eşi ile birlikte yanıtlamışlardır.
Sorunun coğrafya gözetmeksizin aynılaştığı ve önlem alınmadığı takdirde giderek artacağı neticesine varılan konferansta, toplumsal duyarlılık kavramının önemini de idrak etmiş bulunmaktayız.{jcomments on}



