Ortak İdealler Derneği Hazar’da

10 Ekim 2014

Uluslararası bir derneğin Türkiye temsilcisi olan Ortak idealler Derneği, Meridyen 6 toplantılarından birini Derneğimizde gerçekleştirdi.
“Kimsin, Kim Olmak İstiyorsun” etkinliği çerçevesinde yapılan programda önce evsahibi kurum olarak Dernek Başkanımız Ayla Kerimoğlu, Derneğimizin faaliyetlerini anlattı.
 Aile içi şiddet, madde bağımlılığıyla mücadele, sığınmacılara yardımla ilgili projeler hakkında bilgi veren Kerimoğlu, eğitim çalışmalarının da devam ettiğini söyledi.
 Programın konuşmacısı olan Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Müslümanlarınİslam algısının Emevi- Abbasi döneminde şekillenmiş olmasının bugüne uyum sağlamadaki problemlerine dikkat çektiği konuşmasında, İslam Dünyasının temel sorunlarından birinin de çağı anlayamamak olduğunu söyledi. İslam dünyasının bugünkü halinden dolayı başkasını suçlamanın kolaycılık olduğuna da işaret eden Bardakoğlu, “Biz kusuru kendimizde aramalıyız, başkalarını suçlamayla bir yere varamayız” dedi. Dünyada yaşanan şiddet ve kaosun sebebinin yine insan olduğunu söyleyen Bardakoğlu, yaptığı cesur yorumlarla dinleyicilerin ilgini çekti.
Program, Meridyen 6’nın çekildiği aile fotoğrafı ile son buldu. {jcomments on}

Hazırlayan:Ayla Kerimoğlu