Küreselleşen Dünyada Kadın ve Siyaset

Küreselleşen Dünyada Kadın ve Siyaset Kongresine Katıldık.

16 Nisan 2015

Aydın Üniversitesi bünyesinde gerçekleşen ‘Küreselleşen Dünyada Kadın ve Siyaset’ konulu konferansta Dernek Başkanımız Ayla Kerimoğlu açılış oturumunda bir konuşma yaptı.

Konferansın protokol konuşmacıları, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Yadigar İzmirli, İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Çiğdem Erdoğan Atabek idi.

Kongrenin açılışında konuşan Atabek, kadınlar için siyasetin her şeyden önce istikbal meselesi olduğunu söyledikten sonra  “kadınlar nasıl dün istiklal mücadelesinden kaçmadılarsa, bugün de istikbal mücadelesinden kaçmayacaklardır “dedi.

Moderatörlüğünü İstanbul Aydın Üniversitesi Kadın Araştırma Koordinatörü Zeynep Banu Dalaman’ın yaptığı açılış oturumunun konuşmacıları ise Hazar Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu ve BM Gıda Hakkı Özel Raportörü Prof.Dr.Hilal Elver’di.

Prof. Hilal Elver, Son yıllarda önem kazanan gıda güvenliği meselesine dikkat çektikten sonra BM nezdinde bile karar alma mekanizmalarında yer alan kadın sayısının çok az olduğunu söyledi.

Ayla Kerimoğlu Sivil Toplum çalışmalarının kadınları nasıl bir toplumsal ve politik özneye dönüştürdüğünü anlattığı konuşmasında, kadınların sivil toplum çalışmaları vasıtasıyla kamusal alana çıkmasının kamusal alanı nasıl çeşitlendirdiği ve kamusal alanın çehresini nasıl değiştirdiğini Hazar örnekliği üzerinden anlattı.
Oturumun ardından, konuşmacılara plaket takdim edildi.

Bir Tebessüm Bin Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İftar Programına katıldık