İl Koordinasyon Toplantısına Katıldık

Hazırlayan: Yorum yapılmamış Paylaş:
Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İstanbul İil Koordinasyon Kurulu Toplantısına Katıldık.
16 Mayıs 2016

İstanbul İli Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddet Mağdurlarına Verilen Hizmetlerin Kurumsal Kapasitelerinin Artırılması ve İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin İl Koordinasyon Toplantısı 16 Mayıs’ta İstanbul Valiliği binasında gerçekleşti.
Vali yardımcısı Adnan Çakıroğlu’nun başkanlığını yaptığı programa konuyla ilgili çalışan kamu ve sivil toplum temsilcileri davet edildi.

Vali Yardımcısı Sayın Çakıroğlu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan programda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sayın Önal İnaltekin, 6284 sayılı kanun kapsamında İstanbul özelinde Kadına Yönelik Şiddet ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

İnaltekin, konuşmasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 6284 nolu yasa ile icracı bakanlık haline geldiğini ve sosyal hizmetlerin bir çatı altında birleştirildiğini söyledi. İstanbul Sözleşmesi ile koruma, önleme, kovuşturma ve politika oluşturmanın mümkün olduğunu, önleme ve koruma tedbirlerinin hem mağduru hem suçluyu kapsayıcı şekilde gerçekleştiğini söyledi. Buna örnek olarak alkol bağımlısı olan ya da öfke kontrolü yapamayan kişilere verilen hizmetleri örnek gösterdi. ŞÖNİM hakkında da bilgi veren İnaltekin 7/ 24 saat anlayışıyla çalışıldığını, Avrupa ve Anadolu yakasında olmak üzere iki adet ilk kabul birimi ve 190 kapasiteli kadın konukevleri ile hizmet verildiğini söyledi.
Kadın konukevlerine yapılan müracaatlardan oluşturulan istatistiğe göre 26-35 yaş aralığındaki kadınların daha fazla şiddet gördüğünün tespit edildiğini, ikinci sırada ise 19-25 yaş aralığındaki genç kadınların geldiğini söyledi. Buna mukabil en fazla şiddet uygulayan erkeklerin 26-45 yaş aralığında olduğunu ifade etti.

Yine bu istatistiğe göre şiddet uygulayan erkeklerin yarısının alkol ya da madde kullandığının belirlendiğini söyleyen İnaltekin, şiddet dolayısıyla en fazla müracaatların Esenyurt ilçesinden yapıldığının belirlendiğini de vurguladı.

Kadın konukevlerinde kadınların uyruğuna bakılmaksızın hizmet verildiğini ifade eden İnaltekin, mağdurlara psikolojik destek olabilecek etkinlikler düzenlendiğini de söyledi.  Bir soru üzerine mağdur kadınlara farklı kamu kurumlarının yaptığı yardımların da bir sistem içinde toplanacağı böylece suiistimallerinde önüne geçileceği bilgisini verdi.

Katılımcıların da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiği program Vali Yardımcısının “kadına yönelik şiddeti sıfırlayamayız ancak azaltabiliriz. Bunun için işbirliği ve diyalog halinde çalışmalıyız. Öncelikle önleyici tedbirleri artırmalıyız” sözleriyle son buldu.
Yılda iki kez gerçekleşecek olan İstanbul İl Koordinasyon toplantısının bir sonraki tarihi Kasım ayı olarak ilan edildi.

Önceki Yazı

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Ziyareti

Sonraki Yazı

Küçük Yardımlarla Oluşan Büyük Mutluluklar

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir