TİHEK Ayrımcılıkla Mücadele İstişare Komisyonu Beşinci Toplantısı – 22 Kasım 2023

TİHEK tarafından 6701 sayılı Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Kanunu uyarınca ayrımcılık yasağıyla ilgili konularda sorunları ve çözüm önerilerini tartışma ve bu konularda bilgi ve görüş alışverişinde bulunma amacıyla gerçekleştirilen İstişare Komisyonunun beşinci toplantısına katıldık.

Toplantının öğleden önceki oturumlarında, “İsrail’in Filistin’e Yönelik Saldırıları Bağlamında Savaş Ortamlarında Savunmasız Gruplara Yönelik Hak İhlalleri” ve “Avrupa’da Korku İklimi: Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlarımızın Karşı Karşıya Kaldıkları İslamofobi ile Mücadele” konuları değerlendirildi.

Öğleden sonraki oturumda ise Çocuklara Yönelik Ayrımcılıkla Mücadelede Problematik Alanlar ve Çözüm Önerileri kapsamında Çocuk İşçiliği, Göçmen Çocuklar, Suça Sürüklenen Çocuklar ve Engelli Çocukların Eğitime Eşit Erişimi ve Dijital Zorbalık konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 8. Aile Şurası – 26-27 Ekim 2023

Gönüllülük Elçileri – Sessiz İyilikler Platformu Projesi