Gönüllülük Elçileri – Sessiz İyilikler Platformu Projesi

Haydi Tut Elimden Derneği, Üsküdar Üniversitesi, Üsküdar Belediyesi, Üsküdar Kaymakamlığı ve Türk Kızılayı Derneği Üsküdar Şubesi ortaklığında sivil toplum kuruluşlarının gönüllülük kapasitelerinin geliştirilmesi, toplumdaki gönüllülük kültürünü geliştirmek ve sivil toplum kuruluşlarının koordineli çalışabilmesine destek vermek amacıyla yürütülen “Gönüllülük Elçileri Sessiz İyilikler Platformu” projesine dahil olduk.

14 Ekim 2022 tarihinde Üsküdar Üniversitesi’nde Rektör Prof.Dr. Nevzat Tarhan’ın katılımıyla gerçekleştirilen proje lansmanına katıldık.

Lansman sonrasındaki süreçte 2023 yılı boyunca katılımcı STK’larla odak grup çalışmalarına, çeşitli seminerlere ve çalıştaylara katıldık. Pozitif Psikoloji Sağlamlaştırma Seminerleri, İletişim Becerileri Seminerleri, Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi, STK’larda Arşiv Kültürünün Geliştirilmesi ve Dosyalama Sistemi Eğitimi, Uygulamalı Gönüllülük Eğitimleri toplantıların ana temasıydı.

Haziran 2023’te ise kurumlar arası gerçekleşen protokolle Sessiz İyilikler Platformu kuruldu. Hazar Derneği de platformun kurucuları arasında bulunan on dernekten biri.

TİHEK Ayrımcılıkla Mücadele İstişare Komisyonu Beşinci Toplantısı – 22 Kasım 2023

Genç Kadınlar Geleceği Kodluyor Projesi Ödül Töreni – 8 Nisan 2023