Genç Hazar ile Hasbihal

Hazırlayan: 2 yorum Paylaş:

14 Ocak 2017

14 Ocak 2017 günü saat 10:30’da Hazar Derneği bünyesinde Genç Hazar gönüllüleriyle kahvaltı organizasyonu gerçekleştirdik. Kahvaltıdaki amacımız farklı projelerde ve zamanlarda çalışan gençlerin birbirleriyle tanışmalarını sağlamak ve aralarındaki uhuvveti kuvvetlendirmekti. Genç Hazar’la farklı zamanlarda yolları birleşmiş olan gençlerin birbirini tanıması ve bu kahvaltının fikir işbirliğine vesile olmasını amaçladık. Kahvaltıda açılış konuşmasını Dernek Başkan Yardımcısı Şafak Sarı yaptı. Sarı “Hazar Derneği gençleri bünyesine katarak yeni bir kan oluşturmak istiyor. Gençlerin perspektifiyle çalışma alanlarımızı ve projelerimizi genişletmeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Hazar üyelerinin tecrübesiyle gençlerin dinamizmini bir araya getirmek istediklerini belirten Sarı, “bunun için ortak çalışmalarda bir araya gelmek istiyoruz. Sizden gelecek projelere ve fikirlere açığız. Size alan açmak ve ihtiyacınız olduğu yerde yardımcı olmak istiyoruz. ” dedi.

Ardından, yeni katılım yapan genç Hazar üyeleriyle tanışıldı. Bütün katılımcılar ilgi duydukları araştırma alanlarını ve tez konularını birbirleriyle paylaştılar. Tez ve araştırma konularının Genç Hazar bünyesi altında diğer üyelere sunumunun yapılmasına karar verildi. Bunun yanı sıra Genç Hazar katılımcıları arasından bir hukuk komisyonu oluşturulması kararlaştırıldı. Hukuk komisyonunun öncelikli olarak belirlenen konularda Genç Hazar ve Hazar üyelerine eğitim ve sunum yapmaları hedeflendi.

Genç Hazar üyelerinin ilgi alanlarının paylaşıldığı bölümde iki proje fikri ve taslağı ortaya çıktı. İlk projemiz Üsküdar’daki lise öğrencilerine Genç Hazar’ı ve Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’ni tanıtma fikriyle ortaya çıktı. Liseli öğrencilere yönelik bir çalışma düzenleyerek bu çalışma vesilesiyle Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin gençlere tanıtılması kararlaştırıldı. Proje içeriği önümüzdeki Genç Hazar toplantısında sunulmasına karar verildi.

Genç Hazar üyelerinin öncelikli olarak çalışmak istedikleri alanlardan birisi de Suriyeli mülteciler oldu. Toplumsal olarak mülteci gençler ve çocuklarla ilgili çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Genç Hazar üyeleri bu konuda olacak projelerde çalışma isteklerini dile getirdiler. Kendi üniversite bünyelerinde yaptıkları çalışmaları ve tecrübelerini paylaşan gençler, Genç Hazar bünyesinde Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin desteğiyle yeni bir projeyi hayata geçirmek istediklerini bizlerle paylaştı.

Önümüzdeki Genç Hazar toplantısında yeni projeler konuşulması ve görev paylaşımı yapılması kararlaştırıldı.

Kalbimizde Kanayan Yara; Halep

Tut Elimi Halep Organizasyonu

2 yorum

1. Genç Hazar’ın yaptığı çalışmalara nasıl katılabilirim ve nasıl haberdar olabilirim?

1. Merhaba,
      iletişim bilgilerimizi kullanarak dernek sekreterimize ulaşabilirsiniz,
      sorularınızı detaylı cevaplayacaktır.