Bir Kızım da Gazze’de Okuyor

30 Kasım 2010

2009 yılında Gazze’ye yapılan saldırıda büyük tahribata uğrayan Gazze İslam Üniversitesi’nde okuyan öğrencilere destek olmak amacıyla 30 Kasım 2010’da  bir yardım daveti düzenledik. Organizasyonunu Hazar Derneği ve bazı sivil toplum örgütlerinin üstlendiği ve Üsküdar Evlendirme Dairesi Restoran’ında düzenlenen kahvaltı, Gazze Üniversitesi temsilcisi Moin Naim’in katılımıyla gerçekleşti.

Moin Naim konuşmasında Filistin halkının ve özellikle Gazze’de yaşayanların maruz kaldıkları eziyetlere, ekonomik sıkıntılara değindi. Gazze ablukası ve İsrail saldırıları sonucunda yaşananlardan en fazla kadın ve çocukların etkilendiğini ifade ettikten sonra dul kalıp yetim çocuklarına bakmak zorunda kalan pek çok kadının varlığından söz etti. Çocuklarına hem anne hem baba olmak zorunda kalan bu kadınların pek çoğu okuyarak hayata tutunma gayretinde olduğunu anlatan Naim, “Bu sıkıntıların üstesinden gelmek için çok büyük mücadele veriyoruz. Ancak bugün, balık istemek için değil, balık tutmayı öğrenmiş bir halk yetiştirmek için eğitim desteğinize ihtiyacımız var.” dedi.

Tataristan Müslüman Kadınlar Birliği

Anima Derneği Üyelerinin Ziyareti