“Kadın Varsa Demokrasi de Var” Toplantısına Katıldık

8 Mart 2014
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kadın ve Demokrasi Derneği’nin düzenlediği “Kadın Varsa Demokrasi de Var” buluşması 8 Mart 2014 Cumartesi günü Sinan Erdem  Spor Salonu’nda gerçekleşti. Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden, İstanbul’un her ilçesinden gelen ziyaretçiler ve tüm Türkiye’den kadın dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile gerçekleşen programa yoğun katılım sağlandı.
Sivil toplum örgütleri, açtıkları stantlarda gelen ziyaretçilere kuruluşlarını tanıtıp, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin de katıldığı buluşma, Dünya Kadınlar Günü olması vesilesi ile adeta bir şenlik havasında geçti. Türkiye’nin çeşitli yörelerinden müzik ve türkülerin icra edildiği buluşmaya derneğimizi temsilen, Aslı Uçar Öztürk, Ayla Kerimoğlu, Züleyha Öztürk, Betül Öztürk, Merve Kalsın, Habibe Göksal, Emine Akay, Nurhayat Kızılkan katıldı. Standımızı ziyaret edenlere derneğimiz hakkında bilgiler verildi.
Konserin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, bakanlığın çalışmaları hakkında bilgi verdi ve ekledi: “Eğitimin değişen ve değiştiren yüzünü kız çocuklarımız ve kadınlarımız üzerinde daha iyi görüyoruz.” Akabinde söz alan İBB Kadir Topbaş: “Bir toplumun medeniyet ölçüsü o toplumdaki kadınların aldıkları görevlerle değerlendirilir.” dedi. Kadem Başkanı Sare Aydın Yılmaz ise: “Kadının müdahil olmadığı hiçbir sosyal ve siyasal hareket başarıya ulaşamaz.” dedi.
Ardından konuşan Saygıdeğer Başbakan’ımız Recep Tayyip Erdoğan tüm dünyadaki ve Türkiye’deki kadınların 8 Mart Dünya  Kadınlar Günü’nü kutladı. Sayın Erdoğan, Türkiye’de kadına bakış açısından, kadına yönelik sosyal politikalardan ve bu yöndeki çalışmalara verilen desteklerden bahsetti ve yine kadınların tüm sevinç ve acılarını paylaştıklarını ifade etti. Kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık yönünde politikalar oluşturduklarını anlattı ve kadınların demokrasiye sahip çıkmaları gerektiğini vurguladı.
Program, Kadem Başkanı Sare Aydın Yılmaz’ın Sayın Başbakanımıza ve eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’ye takdim ettiği plaket töreni ile sona erdi. Sayın Başbakan, Emine Erdoğan hanımefendi, Sayın Bakan Ayşenur İslam hanımefendi, Sayın Bakan Fatma Şahin hanımefendi, Kadem Başkanı Sare Aydın Yılmaz ile birlikte kadınlara verdikleri çiçeklerle veda ettiler.{jcomments on}
Hazırlayan: Merve Kalsın

Wo/Men For Women