Hazar Derneği Açılış Görüntüleri

Ve Hazar Dernek Oldu…
3 Haziran 2006

1993 Kasımında başladı maceramız; Biraz heyecanlı, biraz ürkek. İddiasız ve mütevazı bir şekilde başladık çalışmaya. Niçin yola çıktığımızı bilerek ama nasıl yapacağımıza dair endişeler taşıyarak. Samimi, gayretli bir çaba sonucu hayal bile edemediğimiz kadar gelişerek ve güçlenerek 12 yıl geçirdik. Bugün artık kimsenin görmezden gelemeyeceği Kadını entelektüel açıdan destekleyen, birey olarak güçlendiren Hazar diye bir gerçek var. Kendine güvenli, insan olma sorumluluğunu cins ayrımı gözetmeden hisseden, gelecek inşasındaki rolünü bilen ve önemseyen, ülkesinin ve dünyanın meselelerine duyarlı, sorumluluklarını erteleme ve devretme lüksüne sahip olmadığının bilincinde olan kısaca yaşamının sorumluluğunu taşıyabilecek cesaret ve bilincinde olan bir kadının varlığına katkı sağlamayı hedef edinerek Hazar var olmaya devam ediyor.

Hazar Grubu olarak çıktığımız bu yola 3 Ocak 2006 tarihi itibariyle Hazar Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği olarak devam ediyoruz. Dostlarımız ve Sevenlerimizle birlikte 3 Haziran’da Dernek Merkezimizin açılışını gerçekleştirdik. Şimdi sorumluluğumuzun daha da ağırlaştığının şuuruyla, kendimizle yarışarak çalışmalarımıza yeni açılımlar getirme gayretiyle daha fazla mesai harcayacağız. Rabbimizden çalışmalarımızı bereketlendirmesini niyaz ediyor, bizi bu güne kadar destekleyen, açılışımıza gelerek mutluluğumuzu paylaşan tüm dostlarımıza selam ediyoruz.

Ameli Akıl ve Ahlak

Vanlı Kadınlara Çamaşırhane Kurmak İçin Kermes Düzenlediler