Sivil Toplum Kuruluşlarıyla İstişare Toplantısı

3 Nisan 2017

T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Kaya’nın davetiyle İstanbul’da gerçekleşen programa katıldık. Yaklaşık 30 sivil toplum temsilcisi katıldığı program Sayın Bakanın açılış konuşmasıyla başladı. STK’larla istişarenin önemine değinen Sayın Bakan bu toplantıların düzenli hale getirilmesini arzu ettiklerini söyledi. Bakanlığın alanına giren projelere destek vereceklerini de ifade eden Kaya, BM’ler toplantılarında daha fazla STK’nın Türkiye’yi temsil etmesini ve yan etkinliklerle Türk kadınını temsil etmelerini istedi.

Ülkemizin önemli bir dönemin eğişinde olduğunu söyleyen Sayın Kaya, Hollanda’da yaşadıklarının perde arkasını da anlattı. Referandum seçimlerinden “evet” çıkması halinde ülkenin daha güçlü olacağını, vesayetçi sistemden kurtulacağımızı, halkın sistemin odak noktasına yerleşeceğini ve böylece demokrasimizin daha da güçleneceğini söyledi. Katılımcıların referandum üzerine görüşlerini de dinleyen Sayın Bakan ilgili soruları da yanıtladı.

Program dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle sona erdi.

Türkiye Geleceğini Tartışıyor

Yeni Türkiye İçin “Evet”