Hoşgeldin Ramazan Etkinliği

15-18 Haziran 2016
15-18 Haziran tarihleri arasında, derneğimizde  “ Hoş geldin Ramazan Etkinliği” çerçevesinde birbirinden değerli 26 genç kızımızı misafir ettik. Amacımız, yoğun bir okul dönemi geçirip, karnelerini alan öğrencilerimizin Ramazan ayına sayılı günler kala Ramazan ayının ruhuna hazırlık yapabilmeleri, ders-sınav atmosferinden çıkıp, Ramazanın mukaddes dünyasına yolculuk başlatmalarıydı. Bizler bu yılki yolculuğa başlarken yanlarındaydık geçen seneki gibi… Yolculuğun devamını da onlar getirecekler. Derneğimizde başladıkları Ramazan iklimini gönüllerinde ve evlerinde devam ettirecekler. Tüm sevincimiz ve temennimiz bu…
Dolu dolu 4 gün geçirdik güzel kızlarımızla.İlk gün; Ramazana yakışır bir biçimde Ayetler ve Hadislerle “Bismillah” diyerek başladılar. Atiye Gözen hocamız onlara  ayet ve hadisler ışığında orucu ve namazı anlatıp, Ramazanla ilgili kafalarındaki eksik kalmış her konuya açıklık getirdi.
“Zihin Haritalama Teknikleri” dersinde; uzman “Aykut Açkalmaz” hafızamızı nasıl güçlendirebiliriz, öğrendiğimiz bilgileri hafızada uzun süreli nasıl saklarız, hafıza eğitimi nasıl olur gibi konularda öğrencilerimize interaktif bir sunum yaparak, onlara materyaller kullandırıp beynin, hafızanın gizemli dünyasına giriş yaptı.

İkinci gün; Genç Hazar’ın değerli üyelerinden Habibe Göksal hocamız genç kızlarımızı “ Yazı Atölyesi” dersinde yazının, kelimelerin büyülü dünyasıyla tanıştırdı. Onlara gerçek ve kurmaca hikayeler yazdırıp, resimlendirilmiş hikayeler üzerinden tekrar hikaye oluşturup kelimelerin gücü ve hayal dünyasının gücüyle neler yapılabileceğini gösterdi.

Emine Akay hocamız, “ Danışmanlık ve Rehberlik” dersinde gençlere meslek seçiminde dikkat edecekleri noktalar, geleceklerini planlamaları ve hayallerini gerçeğe dönüştürme noktasında rehberlik yaparak, gençlerin en çok kafa karışıklığı yaşadığı bir noktada çözümler sundu.

“ İslam coğrafyası” dersinde İHH gönüllüsü, İnci Demirkan Çelik gençlerimize sunum yaparak, onları İslam coğrafyasında hüzünlü bir geziye çıkardı. Savaş bölgelerindeki, kıtlık bölgelerindeki Müslüman kardeşlerimizin durumunu, çektikleri sıkıntıları, Ramazan ayını nasıl kıt imkanlarla geçirdiklerini anlatarak gençlerimizin konuya farkındalık ve duyarlılık kazanmalarına yardımcı oldu. O coğrafyada oynanan oyunları anlatıp, gençlerimize Müslüman olmanın, Müslüman kardeşini dert etmenin şuurunu aşılamaya çalıştı.

Üçüncü gün; rehberimiz, tarih uzmanı Canan Torlak’la beraber güzel semtimiz Üsküdar’daki üç muhteşem camiyi gezdik. İlk durağımız, Mimar Sinan’ın muhteşem eserlerinden biri olan “ Mihrimah Sultan” camisiydi. İkinci durağımız, yine Mimar Sinan eseri olan “ Şemsipaşa camisi” oldu. Boğazın kenarını süsleyen, kuşların konmadığı bu camiyi ıhlamur kokuları arasında gezmenin keyfini yaşadık. Her iki camide de, namazlarımızı kıldık, dualarımızı ettik. Son ziyaretimiz öğle namazını cemaatle kılacağımız “ Gülnuş Rabia Valide Sultan” camisiydi. Restorasyonu yeni bitmiş olan bu camiyi hayranlıkla gezdik. Aynı zamanda Selatin camisi olan bu camimiz mahyasını asmış, bizle beraber “ Hoşgeldin Ramazan” demenin hazırlığı içerisindeydi. Gençlerimizle beraber bol bol dua ettik, gönüllerimize Ramazan ruhunun yavaş yavaş işlemeye başladığına cami gezimizde şahit olduk.

Dördüncü günümüz, etkinliğimizin son günü, öğleden sonra ayet ve hadis derslerimizle başladı. Sonrasında serbest zaman verdiğimiz gençler arkadaşlarıyla beraber namaz kılmanın, muhabbet etmenin zevkini yaşadılar. Derneğimizin bahçesinde, sevgili gençlerimizle, asırlık manolya ağacının altında iftar yapmanın mutluluğunu yaşadık. Masamızdaki Suriye’li kardeşlerimizle soframız daha da zenginleşti. Paylaşmanın, Rabbimiz için oruç tutmanın keyfini hep beraber Ramazan ayına “ HOŞGELDİN RAMAZAN” diyerek, Mesut hocamızın imamlığında, cemaatle namaz kılarak yaşadık.
Bu 4 günü derneğimizde bu etkinliğe katılarak geçiren, zeki, duyarlı ve bilinçli gençlerimizle gurur duyuyoruz.

Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı Çalıştayı

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Ziyareti