Zeynep Elibol eşliğinde Yapılanma Atölyesi Düzenledik

22.08.2019

“Her birimiz birer damlayız ve aynı zamanda bir sürü damlayı bir araya getirerek bir okyanusu oluşturuyoruz. Hazar da bir okyanussa biz de damlalar olarak bu okyanusu oluşturuyoruz. Bunun dışında da hayatın her alanında anne olarak, kadın olarak hep bu görevi üstleniyoruz. Tek tek damlalar ne kadar temiz ve berrak olursa okyanus da o kadar temiz ve berrak olur.”

Biz de bu düşünceyle Zeynep Elibol eşliğinde üyelerimizin katılımıyla bir yeniden yapılanma atölyesi düzenledik. Çeşitli atölyelerle birbirimiz hakkında yeni bilgiler edindik ve iletişim ağının önemine vurgu yapan çalışmalara katıldık.

Atölyenin en önemli aşaması Derneğimize dair Swot Analizi yaptığımız kısımdı. Güçlü ve zayıf yönlerimizi, sahip olduğumuz fırsatları ve karşı karşıya olduğumuz riskleri analiz edebileceğimiz; bu şekilde kişiler ve kurumlar üzerinden değerlendirme yaptığımız bir analiz gerçekleştirdik. Tespit edilen maddeler üzerinden tartışmalar gerçekleştirdik.

Vizyonumuz ve misyonumuzun üzerinden geçtik. Gelecek dönemlerde nasıl projeler geliştirilmesi gerektiğini, bu projeler esnasında izlenecek yolları konuştuk. Üyelerimiz derneğe sağlayabilecekleri katkıları tespit etmeye çalıştılar.

Edindiğimiz bilgi ve faydayla ve Hazar’a dair yeni heyecanlarla atölyeyi tamamlamış olduk.

Women Of the World-Dünya Kadınlar Festivali 2020’ye katıldık

Cihan Aktaş