Makedonya, Türk Kadınlar Teşkilatı Ziyareti

18 Haziran 2014

1997 yılında kurulan ve Makedonya’da 8 şubesi bulunan Türk Kadınlar Teşkilatı yetkilileri, UKİD (Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği)nin  davetlisi olarak Türkiye’ye geldi.  Türkiye’de bazı sivil toplum örgütlerini ziyaret edip fikir alışverişinde bulunmak isteyen dernek yetkilileri derneğimizi de ziyaret etti.
Eğitim, sağlık, yardımlaşma, Türk dilini öğretme ve kızların erken evliliğine karşı mücadele etme gibi alanlarda çalışan derneğin bir de anaokulu bulunmakta. Bu anaokulunda Arnavut ve Türk çocuklar birlikte okuyorlar. Böylece Türklerin Arnavutça, Arnavutların Türkçe öğrenmeleri mümkün oluyor, iki kardeş halk arasında dil köprüleri kuruluyor.
Makedonya’da çatısı altında 52 Türk Derneğini barındıran MATUKAT’In de yönetim kurlunda bulunan 3 kadın derneğinden biri olan Türk Kadınlar Teşkilatı çalışmalarında Türkiyeli ırkdaşlarından da yardım alıyorlarmış. Böylece Türkiye ve Makedonya arasında dostluk, dayanışma ve sevgi bağlarını kuvvetlenmesine katkıda bulunuyorlar.
Uzun yıllar Osmanlı yönetiminde kalan Balkan Ülkeleri bizden bir parça olma özelliğini mimarisi, kültürü, dini ve ırksal özellikleriyle muhafaza etmekte. Kendinizi ülkenizde gibi hissedeceğiniz bir atmosfer içinde herhangi bir balkan ülkesinde gezebilir, çoğu insanla Türkçe konuşabilir, size/Türklere karşı duyulan muhabbeti hissedebilirsiniz. Bu özellikleriyle kardeşlerimizin yaşadığı bu ülkelere yapılacak her yardım ya da dostluk başka bir misyonun parçası olarak manevi doyum sağlayan bir eyleme dönüşebiliyor.  O yüzden bu bölgelerden derneğimize yapılan her ziyaret bizim kardeşlerimizle kucaklaşmamıza vesile olduğundan bizi ziyadesiyle memnun ediyor.
Daha öncede bölgeden derneklerle kurduğumuz irtibatlarımız vardı, bu irtibatların kuvvetlenerek artması en büyük dileğimizdir.  Bu duygularla Radiye Kukul, Semiha Saraç ve Reşide Yüksel Hanımefendiye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Hazırlayan: Ayla Kerimoğlu

Üsküdar Belediye Başkanımızın Ziyareti