İstanbul Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştuk

6 Mart 2017
Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği başkanı Ayla Kerimoğlu, İstanbul Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Adıgüzel’in davetlisi olarak Sosyoloji Bölümü yüksek lisans öğrencilerinin dersine konuşmacı olarak katıldı.

Sayın Adıgüzel,  sivil toplum ve gönüllülük isimli yüksek lisans dersinde her hafta bir sivil toplum kuruluşunu ağırladıklarını belirttiği açılış konuşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar günü vesilesiyle bir kadın sivil toplum kuruluşunu misafir ettiklerini ifade etti.

Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu sunumunda sivil toplumun önemini Hazar Derneği’nin çalışmaları üzerinden  anlattı. Kadınlardan oluşan ancak kadınla sınırlı çalışmaları olmayan bir dernek olarak tanımladığı Hazar’ın çalışmalarının odak noktasının kadını her alanda donanımlı hale getirmek olduğunun altını çizdi.

Programda, eğitim ve sosyal sorumluluk alanlarında çalışmalar yapan derneğin kadın sorunları, bağımlılıkla mücadele, gençlik projeleri, mülteci çalışmaları öğrencilerle paylaşıldı. 24 yıllık bir dernek olan Hazar’ın başlangıcından bu yana farklılıklara saygıyı ilke edinmiş ve faaliyetlerine bunu yansıtmıştır denildi. Derneğin her kesime açık olmasına dikkat çekildiği konuşmada, taraflar arası farklılıkların altının çizilmesi yerine ortaklaşılan alanların ortaya çıkarılmasının toplumsal barış açısından önemine değinildi.

Öğrencilerin profillerinin sivil toplum projelerine ilgi duyan ya da bu türden projelerde aktif gören alan kişilerden oluşması programdaki paylaşımları zenginleştirdi.

Mutasavvıfların Ölüm Hakkındaki Görüşleri

Ali Bardakoğlu