Feministler Uyumuyor; Farklılıklarımızı Anlama Çabası

21 Nisan 2008

Farklı düşünen kadınların kadın sorunları üzerinde bir konuşma çabası olarak özetlenebilecek  Feministler uyumuyor ekibinden ilk davet aldığımda herşeyi hatta grubun ana konusunu bile tartışabiliriz denmiş olması fikre açık bir oluşum olduğunu düşündürtmüştü bana. İlk sekiz-on kişilik halka oluştuktan sonra ikinci halka yine bizlerin önerileriyle oluşacaktı.

E- grup olarak başlayıp zaman zaman bir araya gelerek tanışacak ve kamusal alan tanımlarını, devlet-vatandaş ilişkisini, hizmet alan-hizmet veren ayrımıyla tanımlayan liberal bakış açısını, muhafazakarlaşmayı, kadını, emeği, etnik, dinsel ve cinsiyetçi ayrımcılıkları, nasıl bir üniversite istediğimizi, vb. meselelerimizi konuşacaktık.
Senin yarana sağır değilim demek yerine, bunlar benim de yaram ve böyle bir yaram
yokmuş gibi davranamam diyebilecek bir yola çıkacaktık.

Grupta Dicle Koğacıoğlu, Feyza Akınerdem, Nükhet Sirman, Nazan Üstündağ, Hidayet Tuksal, Nurhayat Kızılkan, Kızılca Yürür, Bahar Çelik, Gülnur Elçik, Mualla Kavunca, Yıldız Ramazanoğlu gibi isimler vardı.

Kısaca Feministler uyumuyor farklı kadınların bir birini anlama çabasıydı. Herkesin karşısındakinin hassasiyetine dikkat ettiği, bir araya sevgiyle geldikleri bir gruptu. Fakat maalesef çok uzun sürmedi. Birbirini anlama çabası basit şeylerin engeline takılarak gerçekleşme imkanı bulamadan akim kaldı. Yine de ben bu tecrübeyi çok önemsedim, önemsiyorum.

Çok uzun sürmese de o günlere dair aklımda güzel anılar var. Bu vesileyle tanıştığım güzel insanlar var.  Tabi bir de Dicle’nin ölümü… Ne zamanki bu grup aklıma gelse Dicle’nin ölümü de ona eşlik eder zihnimde. Dicle’yi hiç unutmadım ve sanırım hiç unutmayacağım.

Darbelere Dur De Mitingine Katıldık

Erayim Derneği Yetkilileri Derneğimizi Ziyaret Etti