Rus Büyükelçisine Yapılan Suikastı Kınıyoruz

19 Aralık 2016

Türkiye üzerinde oynanan kirli oyunlar hız kesmeden devam ediyor. Türkiye’yi hem içeride bölmek hem uluslararası areneda yalnızlaştırmak amacıyla, bugün provakatif terör eylemlerine bir yenisi daha eklendi. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde katıldığı resim sergisinde, konuşma yaptığı sırada bir suikaste kurban gitti. Ülkemizde bulunduğu süre içinde misafir ettiğimiz insanların hayatı bize emanettir. Öldürülen her kim olursa olsun, bizim için üzüntü vesilesidir. Ne adına yapılırsa yapılsın hiç bir ideal bu türden suikastleri meşrulaştıramaz. Hazar Derneği olarak bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Beyinleri yıkanmış gencecik insanları kullanarak kirli emellerine alet eden terör örgütlerini tel’in ediyor, yetkililerden bir an önce sorumluların ortaya çıkarılmasını talep ediyoruz.
Bu tür manipülatif saldırılar karşısında milletimizin sağduyulu hareket edeceğine ve provakosyanlara gelmeyeceğine inanıyor,
merhumun yakınlarına ve Rus halkına baş sağlığı diliyoruz.

Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği

Fatih Andı