SERİ PROGRAM: Din ve Sağlık Seminerleri

Hazırlayan: Yorum yapılmamış Paylaş:

Din ve Sağlık Seminerleri

Prof. Dr. Ali AYTEN

3- 10- 17 Mart 2018

 

Hazar Derneğinde Marmara Üni. Din Psikolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali AYTEN ile Din ve Sağlık Seminerleri başlığı altında üç hafta devam edecek olan bir program düzenliyoruz.

Bu programda; dindarlığın başa çıkma süreçlerindeki rolü; kaygı, ölüm kaygısı, depresyon, OKB gibi ruhsal bozukluklarla ilişkisi ve bazı ruhsal hastalıklardaki dini belirtiler ve yorumlanması üzerinde durulacaktır. Aynı zamanda fiziksel sağlık bağlamında dindarlığın sağlık davranışlarına riayet etmeyle ilişkisi ve bağımlılıkla mücadeledeki rolü incelenecektir. Dindarlık ile olumlu ruh sağlığı göstergeleri olarak değerlendirilen mutluluk, iyi oluş arasındaki ilişki, dini/manevi danışmanlık ve rehberlik konusunun kapsamı, amacı ve bu hizmeti vereceklerin yeterlikleri üzerinde durulacaktır. Bu amaçla alanında yapılmış araştırmalardan örnekler verilecektir. Alan araştırmalarının bulguları çoğunlukla Batılı örneklemlerden olmakla birlikte özellikle Türkiye’den ve diğer İslam ülkelerinde yapılmış araştırmalardan da örnekler verilmeye gayret edilecektir.

 

Seminerler 3 Mart’ta başlayıp; 10- 17 Mart Cumartesi günleri bir saat sunum, yarım saat tartışma şeklinde gerçekleştirilecektir. Seminerlerde dindarlık ve sağlık ilişkisine dair temel konular ele alınacaktır.

 

Katılım için lütfen kayıt yaptırınız: 0216 3443415/ hazardernegi@gmail.com

 

Din ve Sağlık Seminerleri Çalışma Takvimi

Prof. Dr. Ali AYTEN

3- 10- 17 Mart 2018

 

1.       HAFTA

3 MART CUMARTESİ/ 13.30

KONU: Dindarlık ve Ruh Sağlığı İlişkisi
Dindarlık ve Başa Çıkma, Dindarlık ve Ruh Sağlığı, Dindarlık ve Kaygı, Dindarlık ve Ölüm Kaygısı, Dindarlık ve Depresyon, Dindarlık ve Obsesif-Kompulsif Bozukluklar, Dindarlık ve İntihar, Ruhsal Rahatsızlıklarda Dini Belirtiler.

OKUNACAK KİTAP: Din ve Sağlık/ Ali AYTEN/ Marmara Akademi Y./ 14- 68 syf.

2. HAFTA

10 MART CUMARTESİ/ 13.30

KONU: Dindarlık, Sağlık Davranışları ve Bağımlılık
Dindarlık ve Fiziksel Sağlık, Dindarlık, Sağlık Davranışları, Diyet, Obezite ve Yeme Bozuklukları, Bağımlılıkla Mücadelede Dindarlık ve Maneviyat, Bağımlılık ve Bağımlılığı Etkileyen Etmenler, Din ve Bağımlılık, Batı Ülkelerinde Bağımlılıkla Mücadele, İslam Ülkelerinde Bağımlılıkla Mücadele

OKUNACAK KİTAP: Din ve Sağlık/ Ali AYTEN/ Marmara Akademi Y./ 68- 118 syf.

 

3. HAFTA

17 MART CUMARTESİ / 13.30

KONU: Manevi Danışmanlık ve Rehberlik
Danışmanlıkta Dini/manevî Konular ve Bilimdışı Yardım Arayışları, Dinî/Manevî Danışmanlık ve Rehberlik Uygulamaları, Türkiye’de Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Çalışmaları, Manevi Danışmanlık Bağlamında Okunacak Kitaplar

OKUNACAK KİTAP: Din ve Sağlık/ Ali AYTEN/ Marmara Akademi Y./ 118- 139 syf.

Önceki Yazı

SERİ PROGRAM: İslam Dünyasında Siyasi Şiddeti Konuşmak

Sonraki Yazı

Gen Teknolojisi ve Yapay Zeka

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir