23 Nisan 2015
Üsküdar Belediyesinin çağrısıyla düzenlenen “Onları Sevindirmek Çocuk Oyuncağı” kampanyası sonucu toplanan 7 TIR dolusu oyuncak Suriyeli çocuklara ulaştırıldı. 23 Nisan vesilesiyle gerçekleşen etkinlik Urfa’daki sığınmacı çocuklara da bayram sevinci yaşattı. Üsküdar Belediyesinin davetiyle Dernek Başkanımız Ayla Kerimoğlu’nun katıldığı etkinliğe Üsküdar Kaymakamımız Mustafa Güler, Üsküdar Mülki Amirleri, Gazeteciler, STK temsilcileri, Belediye Yetkililerinden oluşan pek çok kişi katıldı.
Savaşın travmasını üzerinde taşıyan çocukların yüzüne bir tebessüm kondurmak gayesiyle hazırlanan kampanya etkinlikleri Eyyübiye ilçesine bağlı Yenice Mahallesi ziyaret edilerek başladı. Burada zor şartlar altında, camı çerçevesi, hatta mutfağı ve tuvaleti olmayan tuğlayla çevrilmiş evler içinde yaşayan aileler ziyaret edildi. Çoğu dul ve yetimlerden oluşan bu ailelere gıda, oyuncak ve maddi yardımda bulunuldu.
Daha sonra Suriyeli çocukların eğitim gördüğü Yenice İlkokuluna gidildi. Burada düzenlenen tören sığınmacı çocukların İstiklal Marşını Türkçe okumasıyla başladı. Ardından memleket özlemini dile getiren şiiri okuyan çocukların gözyaşı dökmeleri izleyicileri derinden etkiledi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, törende yaptığı konuşmada,
İstanbul ‘dan sadece oyuncak değil, aynı zamanda sevgi ve dostluk da getirdiklerini vurgulayarak dünyadaki insanların mutlu olmasının sırrının çocukların tebessümünden geçtiğini anlattı.
Duygusal anların yaşandığı ağır atmosfer, çocukların oyuncaklarını ellerine aldıklarındaki sevinç çığlıklarıyla dağıldı.
Ardından ziyaret edilen Suruç kampında çocuklar bizleri heyecanla karşıladı. Suriyeli çocuklar için çadır kentte kurulan 24 derslikli okulun açılışı yapıldıktan sonra oyuncak dağıtımına geçildi.
Urfada bulunan yoksul çocuklara da oyuncak dağıtımı yapılmasından sonra arkamızda gülen gözlerle bize minnetle bakan mutlu çocuklar bırakmanın buruk huzuruyla İstanbul’a döndük.
Bu anlamlı etkinliği düzenleyen ve bizi de çocukların mutluluğuna şahit kılan Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmene ve projenin her adımını büyük bir titizlikle organize eden özel kalemi Gülsüm İsmailoğlu’na teşekkürü bir borç biliyoruz.{jcomments on}