SERİ PROGRAM: “Sosyal Medya; Sanal mı? Gerçek mi?”

21 Ekim – 18 Kasım 2017

Teknolojik gelişmelerin hayatın her alanında hızlı bir şekilde yayılmasıyla birlikte iletişim ve ilişki biçimlerimizde de birçok değişiklikler yaşıyoruz. Sosyal medya olarak adlandırılan iletişim ortamında bir mesajla büyük insan kitlelerine ulaşmakta; duygu, düşünce ve davranışlarımızı çok geniş platformlarda paylaşmaktayız.

Sürekli yaygınlaşan ve etkileme alanını genişleten iletişim sistemleriyle sosyal ağlar kurulmakta; dünyanın her yerinden farklı kültürlerden kişilerle tanışma, ortak bir şeyler yapabilme imkânları oluşmaktadır. Bütün bu olumlu yönlerinin yanı sıra insanlığın zararına olacak, kötülük hareketlerinin de yayılması söz konusu olmaktadır.

Bu bağlamda;

-Sosyal medyayı bilinçli kullanmak,

-Zararlarını fark etmek,

-Gerekli tedbirleri alabilmek,

-Birey ve toplumun yararına olacak yeni imkânları değerlendirmek,

-İnsanlığın ahlaki ve bilimsel anlamda gelişimine katkıda bulunmak,

önem arz etmektedir.

Uzun bir süredir hayatımızın merkezine oturan sosyal medya kullanımı konusunda farkındalığımızı artırmak amacıyla Hazar Derneği olarak bir seri program hazırladık.

Bu programda; Sosyal Medya Kullanım Kültürü, Sosyal Medyaya Sıkışmış İlişkiler, İnternet Bağımlılığı, Sosyal Medya ve Sosyal Sermaye başlıkları altında dört ayrı programda, dört ayrı konu işlenecektir.

Her programda alanında uzman bir ismi misafir edeceğimiz çalışma, 21 Ekim, 4- 11- 18 Kasım Cumartesi günleri 13.30’da derneğimizde yapılacaktır.

Sosyal Medya; Sanal mı? Gerçek mi? Programı

Çalışma Takvimi