Kendimizi tanımaktan kendimizi gerçekleştirmeye uzanan serüvende iç dengemiz ne durumda? Yolumuzdan memnun muyuz, yoldan razı mıyız? Huzurda ve uyumda mıyız? Kendimizle, Rabbimizle ve varlıkla aramız nasıl? Bu sorular ışığında kendimizi bilmek üzerine, modern psikoloji ve manevi öğretiler ışığında tefekkür edeceğimiz dört haftalık bir paket program gerçekleştirdik.
Birinci hafta Uzman Klinik Psikolog Rabia Yavuz ile Kohut üzerinden “Kendini Gerçekleştirme – Kendini Tanıma” konusu üzerinde durduk. Kişilik nedir? Sağlıklı bir kişilik inşasına katkı sağlayabilecek psikoloji teorileri nelerdir? Bu teorilerden nasıl yararlanabiliriz? Gibi sorular etrafında Yavuz’un bilgilerinden yararlandık.
İkinci hafta Dr. Melike İlerisoy’dan “Evlilik ve Aile Bağlamında Kendilik” konusunu dinledik. En yakınlarımızla ilişkilerimizde ne kadar kendimiz kalabildiğimizi, öz benliğimizden taviz vermeden sevdiklerimizle uyum içinde yaşamayı, kendimizi bulma yolunda ailemizin varlığını tartıştık.
Üçüncü hafta ise Dilek Karataş ile “Tasavvufi Metinler Üzerinden Benlik, Nefs, Kendilik” konusunu konuştuk. “Nefsini/Kendini bilen Rabbini bilir” anlayışı üzerinden öğrenme ve ahlaklanma düzeyinde gerçekleşen insanın kendini bilme/kendiliğine ulaşma sürecinde kalp-nefs-ruh ilişkisini dinledik.
Son hafta ise Uzman Klinik Psikolog Rabia Yavuz ile Öz Şefkat Atölyesi gerçekleştirdik. Kendimizi tanıma ve kabul etme becerimizde bize destek olacak öz-şefkati daha yakından tanımak için bir grup çalışması gerçekleştirdik.