İstanbul Sözleşmesi Bağlamında Aile Tartışmaları

Ayla Kerimoğlu
25 Ocak 2020

Son zamanlarda, “aileyi yıkan kanun” olarak sıkça tartışmaların odağında olan İstanbul Sözleşmesini aile ve kadın bağlamında Kurucu ve Onursal Başkanımız Ayla Kerimoğlu sunumu ile dinledik.

Ayla Kerimoğlu konuşmasında kadına yönelik şiddet olaylarının aileye olumsuz etkilerine değinip, kadınla ilgili yapılan çalışmaların aile karşıtı gibi algılanmasının yanlışlığını gösterip ve İstanbul Sözleşmesi’ne karşı geliştirilen itirazları bu bakış açısıyla ele aldı.

Kerimoğlu, derneğimizin AB destekli projesi Women For Women kapsamında şiddetin getirdiği duygular, şiddetin getirdiği ruhsal hastalıklar, şiddetin mağdurlar üzerindeki etkisi, aile içi şiddetin çocuklar üzerinde etkisi konularındaki araştırma sonuçlarını paylaştı.

Ayrıca İstanbul Sözleşmesi’ne yöneltilen, sözleşmenin bizim kültürümüzün ürünü olmaması, aileyi yıkma projesi olduğu, toplumsal cinsiyet eşitliği ile toplum cinsiyetsizleştirmeye çalışması, eşcinselliği meşrulaştırması, namusu yok sayması, şiddete engel olmaması bilakis artırması gibi eleştirilere cevaben açıklamalarda bulundu.

Detaylı olarak incelemek isteyenler için Ayla Kerimoğlu’nun sunumu

Batı Sanatında Resim Okuma Atölyesi