İstanbul Fransız Başkonsolosunun İftar Davetine katıldık

10 Temmuz 2015

‘İSLAM FRANSA’NIN İKİNCİ DİNİ’

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach’in Fransız Sarayı’nda düzenlediği iftar yemeğine pek çok davetli katıldı. Fransız Sarayında düzenlenen ve akademisyen, yazar, milletvekilleri ve STK temsilcilerinin davet edildiği  iftar programında Sayın Domenach, Türkçe yaptığı konuşmasında ilk kez geçen yıl başlattıkları iftar programlarını geleneksel hâle getirmek istediklerini söyledi.
“Tunus ve Kuveyt’teki terör saldırılarından sonra kardeşlik mesajları vermemiz gerekiyor. Amacımız Ramazan geleneğinden yola çıkarak kültürel bir etkinlikle çeşitliliği ve kardeşliği vurgulamaktır diye devam eden Sayın Domenach, İslam, Fransa’nın ikinci dinidir, İslam bir barış dinidir dedi. Fransa’daki Müslümanların ibadetlerini istedikleri gibi rahatça yapabildiğini ifade eden Domenach, yabancı düşmanlığı ile mücadele ediyoruz” dedi.

Misafirleriyle yakından ilgilenen Başkonsolos Domenach’ın, namaz kılan misafirler için düzenleme yaptırmış olması memnuniyetle karşılandı.Program iftar sonrası verilen Okay Temiz caz konseriyle sona erdi.

İftara Hazar Derneğini temsilen Dernek Başkanımız Ayla Kerimoğlu, Yönetim Kurulu Üyemiz Songül Ertem ve Dernek üyelerimiz Olcay Aydemir ve Kevser Terzioğlu katıldı.
Hazırlayan: Emira Baryaman

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İftar Programına katıldık