Yaşlılık Psikolojisi

Hazırlayan: Yorum yapılmamış Paylaş:
Prof. Dr. Işıl BARAL KULAKSIZOĞLU
“HAZAR’DA PSİKOLOJİ GÜNLERİ” nin 4. haftası olan 30 Ocak 2010 tarihinde İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi, Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi, Geriatrik Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Işıl BARAL KULAKSIZOĞLU ile “Yaşlılık (Yaşlanma) Psikolojisi” konulu seminerimizi  gerçekleştirdik.
Hocamızdan Geriatrik Psikoloji, Yaşlılık döneminin özellikleri, bu döneme ait çalışmalar, bu dönemde karşılaşılan psikolojik rahatsızlıklar ve sebepleri, yaşlanma süreci ve etrafımızdaki yaşlı insanlara nasıl yaklaşmamız gerektiğine ilişkin verimli bilgiler edindik.
“Yaşlılık dönemi”nin ne zaman başladığı, toplumumuzda yaşlılara bakış açısı, bir insanın yaşlılığı nasıl algıladığı, kişilik özelliklerinin bu algılama şekline etkisi, başarılı yaşlanma konsepti, sağlık faktörünün yaşlılıktaki önemi, yaşlılık algısında kültürel farklılıklar, yaşlılar için sosyal destek sistemleri ve sosyal network, çalışma ve emeklilik durumu, yaşlılık sürecinde “evlilik”, “eğitim”, “ev şartları”, “din” gibi faktörlerin etkileri, kişinin değişikliklere adapte olabilme  kapasitesi, biyolojik yaşlanma, yaşlılıkta sıklıkla görülen hastalıklar, majör depresyon, Alzheimer, yaygın anksiyete bozukluğu ve yaşlılıkta beslenme konuları anahatlarıyla işlendi.
Önceki Yazı

Psikoterapi ve Psikoterapi Ekolleri

Sonraki Yazı

Kişilik

Bunlar da ilginizi çekebilir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir