Genç Kızlar Yaz Okulu

Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği olarak düzenlediğimiz genç kızlarımızla yaz okulu programında; küçük surelerin tefsiri çalışmasıyla Kur’an’ın kavramları üzerinden tevhitten ibadete, tesettüre dair bir çok konuda interaktif bir ders işledik. Bazen düşündürerek bazen gülümseterek genç kızlarımıza Kur’ani bakış açısıyla farkındalık kazandırmaya gayret ettik.

Peygamberimizin hayatını ingilizce etüt ederek “Hz.Muhammed (S.A.V)’i  Müslüman olmayanlara nasıl anlatabiliriz” konusu üzerinde çalıştık.

‘Manadan Söze’ bölümümüzle söz sanatının inceliklerini konuştuk.

Tarihi mekan ve kültür gezilerimizle geçmişimize yolculuk yapıp Osmanlı Ecdadımızın bıraktığı muhteşem eserlerle tanıştık. Sultanahmet ve Üsküdarımız’ın maneviyat dolu iklimini teneffüs ettik.

Pasta yapımı ve hediye sepeti etkinlikleriyle hem gözlere hem damağa hitap ettik. Kızlarımız kendi emekleriyle bir şeyler hazırlamanın mutluluğunu yaşadılar.

Ramazan sepeti hazırlama etkinliğimizde bize rehberlik yapan Portakalağacı blogger’ı Hatice Özdemir Tülün ve asistanı, şeker kızı Ayşe İkbal’e çok teşekkür ediyoruz. Biz bu işi çok sevdik.

Derneğimizin bahçesinde çaylarını yudumlarken “Speaking cafe” bölümüyle ingilizce pratik konuşma imkanı buldular.

Yaz Okulumuzun organizasyonunda emeği geçen bütün arkadaşlarımıza,gençlerimize,katılan öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.

Ayrıca Üsküdar Belediyesine gezilerimize verdiği servis hizmetinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Bir sonraki yaz okulunda buluşmak temennisiyle.

{jcomments on}

Hazırlayan: Emine Akay