Afrika’ya Can Suyu…

1 Haziran 2006

Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, Nisan Grubu, HEKVA, Ecza-Der, Kadından Topluma Eğitim Grubu olmak üzere beş kurum bir araya gelerek gerçekleştirdiğimiz ve adını “Afrika’ya Can Suyu”  verdiğimiz yardım organizasyonunu 1 Haziran 2006 tarihinde Feshane’de gerçekleştirdik.
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi’nin katkılarıyla gerçekleşen programda yemek ve açılış konuşmasını takiben Afrika ile ilgili bir slayt gösterisi sunuldu.

Nihat Hatipoğlu hocamız sohbetiyle, İbrahim Sadri ve Uğur Arslan şiir dinletileriyle ve Yücel Arzen’de ezgileriyle programa katılarak destek verdiler. Programın sonunda, kampanya süresince toplanan yardımın tamamı,  Afrikalı kardeşlerimiz için su kuyuları açılmasında kullanılmak üzere Deniz Feneri aracılığı ile Nijer’e yollandı. Doğan her dört çocuktan birinin öldüğü Afrika için ufacık bir katkı sağladığımız bu organizasyon,  Afrikalı kardeşlerimiz kadar bizlere de umut oldu.

Kadın Koordinasyon Merkezi Ziyareti

Irak Müslüman Kadın Derneği’nin Ziyareti